Top 5 daunatori ai plantelor si cum sa-i elimini cu ajutorul Mospilan

Business

Daunatorii reprezinta o amenintare constanta pentru culturi si pentru frumusetea gradinilor noastre. Pentru a proteja plantele impotriva acestora, este esential sa avem la indemana solutii eficiente.

O astfel de solutie eficienta este Mospilan, un insecticid sistemic ce contine acetamiprid ca ingredient activ. Acesta se absoarbe rapid de plante si actioneaza eficient impotriva daunatorilor. Ofera protectie pe termen lung si siguranta pentru plante. Disponibil sub forma de concentrat lichid sau granule solubile in apa, Mospilanul este usor de aplicat si eficient in combaterea daunatorilor si poate fi comandat online din magazinul agricol online FitoDepo.

Sa exploram mai detaliat care sunt cei 5 cei mai comuni daunatori ai plantelor ce pot fi combatuti cu ajutorul Mospilanului:

  1. Afidele

Afidele sunt insecte mici, de obicei de culoare verde, care se hranesc cu sucurile plantelor, cum ar fi frunzele si tulpinile. Ele sunt unele dintre cele mai comune daunatori ai plantelor de gradina si culturilor agricole. Afidele se reproduc rapid si pot provoca daune semnificative plantelor prin raspandirea bolilor si prin extragerea nutrientilor esentiali. Uneori sunt cunoscute sub numele de “paduchi de planta”.

  1. Musculita alba de sera

Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum) este o specie specifica de musculita alba care poate cauza daune semnificative in culturile protejate, precum serele. Aceasta insecta se hraneste cu sucurile plantelor, provocand pierderi ale substantelor nutritive si raspandirea bolilor. Controlul musculitei albe de sera poate fi dificil, deoarece insectele adulte si larvele lor sunt adesea rezistente la anumite pesticide.

  1. Tripsi

Tripsii sunt insecte mici, de obicei de culoare inchisa, sub un milimetru, care pot afecta o varietate larga de plante, incluzand culturi agricole precum legume (cum ar fi tomatele, ardeii, vinetele), fructe (cum ar fi strugurii, citricele), plante ornamentale (cum ar fi trandafirii, crinii, garoafele), plante de interior si plante salbatice. Sunt adaptati la o varietate de habitate si pot sa apara in diverse conditii climatice. Acestia se hranesc prin intepaturi si sug sucurile plantelor, lasand in urma leziuni si deformari.

  1. Gandacul de colorado al cartofului

Gandacul de Colorado al cartofului (Leptinotarsa decemlineata) este o specie de gandac din familia Chrysomelidae, originara din America de Nord. Este cunoscut pentru daunele pe care le provoaca culturilor de cartofi. Gandacul adult are un corp de culoare inchisa, aproximativ de dimensiunea unui bob de mazare, iar aripile sale sunt acoperite cu dungi galbene si negre caracteristice. Larvele sunt de asemenea daunatoare si au o culoare rosiatica si o invelis cerat care le protejeaza in timp ce se hranesc cu frunzele si tulpinile plantelor de cartof. Daunele produse de gandacul de Colorado pot afecta recoltele de cartofi, reducand randamentul si calitatea tuberculilor.

  1. Paduchele lanos

Paduchele lanos, cunoscut stiintific sub numele de Eriosoma lanigerum, este un daunator care poate afecta o varietate de plante, inclusiv pomi fructiferi, arbusti ornamentali si arbori ornamentali. Acest daunator este recunoscut pentru aspectul sau pufos si lanos, care ii confera un aspect similar cu cel al unui bumbac. Paduchele lanos se hraneste prin suptul sevei plantelor si poate provoca ingalbenirea si deformarea frunzelor, precum si slabirea generala a plantelor.

Pentru a consulta intreaga lista de daunatori pe care ii poate combate Mospilan, citeste cu atentie speficicatiile produsului.

De ce sa alegi Mospilan? Principala caracteristica a Mospilanului este capacitatea sa de a fi absorbit de plante si de a fi distribuit in intreaga lor structura. Dupa aplicare, Mospilanul este rapid absorbit de plante si transportat catre toate partile acestora, inclusiv frunzele, tulpinile, florile si radacinile. Aceasta inseamna ca substanta activa ajunge la locul unde este necesara, oferind o protectie eficienta impotriva daunatorilor care se hranesc cu plantele tratate.

Ai grija de sanatatea plantelor tale cu Mospilan!

Sursa foto: fitodepo.ro, unsplash.com, stock.adobe.com, pinterest.com

Distribuie Articolul