Postura perfecta: exercitii de corectare pentru cei care lucreaza la birou

Perfect for your posture

Ai petrecut vreodata ore in sir la birou si te-ai trezit cu dureri de spate sau de gat? Aceste probleme pot fi cauzate de o postura incorecta la birou, care poate duce la probleme de sanatate pe termen lung. Dar nu te ingrijora, exista exercitii simple pe care le poti face pentru a-ti corecta postura si a-ti imbunatati sanatatea la birou.

Cum sa iti corectezi postura pentru o sanatate optima la birou

Pentru a-ti corecta postura la birou, primul pas este sa fii constient de pozitia corpului tau. O postura corecta implica alinierea corecta a coloanei vertebrale, umerilor si gatului. Incearca sa mentii spatele drept, umerii relaxati si gatul in linie cu coloana vertebrala.

Un alt aspect important este pozitionarea scaunului si a mesei. Asigura-te ca scaunul tau este ajustat la o inaltime potrivita, astfel incat sa poti atinge podeaua cu picioarele si sa ai coatele asezate confortabil pe birou. Masa ar trebui sa fie la o inaltime care sa permita o aliniere corecta a mainilor si a tastaturii.

Exercitii simple pentru a imbunatati postura la birou

Exista cateva exercitii simple pe care le poti face la birou pentru a-ti corecta postura si a-ti intari muschii spatelui. Unul dintre aceste exercitii este “rotirea umerilor”. Incepe prin a-ti lasa bratele pe langa corp si apoi roteste usor umerii inainte si inapoi. Repeta acest exercitiu de cateva ori pe parcursul zilei pentru a-ti relaxa umerii si a-ti corecta postura.

Un alt exercitiu eficient este “ridicarea umerilor”. Pune-ti mainile pe solduri si ridica usor umerii catre urechi. Tine aceasta pozitie timp de cateva secunde si apoi relaxeaza-te. Repeta acest exercitiu de mai multe ori pe zi pentru a intari muschii umerilor si a-ti imbunatati postura.

Secretul unei posturi perfecte: exercitii pentru cei care petrec mult timp la birou

Pentru cei care petrec mult timp la birou, este important sa faci exercitii periodice pentru a-ti intari muschii si a-ti mentine postura corecta. Un exercitiu eficient este “ridicarea genunchilor”. Pune-ti mainile pe birou si ridica un genunchi catre piept. Tine aceasta pozitie timp de cateva secunde si apoi repeta cu celalalt genunchi. Acest exercitiu ajuta la intarirea muschilor spatelui si a abdomenului.

Un alt exercitiu benefic este “intinderea spatelui”. Stand in picioare, inclesteaza mainile si ridica-le deasupra capului. Apoi, indoaie-te usor inainte, incercand sa atingi podeaua cu mainile. Tine aceasta pozitie timp de cateva secunde si apoi revino la pozitia initiala. Repeta acest exercitiu de mai multe ori pe zi pentru a-ti intinde muschii spatelui si a-ti imbunatati postura.

Cum sa previi durerile de spate prin exercitii de corectare a posturii la birou

Pentru a preveni durerile de spate cauzate de o postura incorecta la birou, este important sa faci exercitii de corectare a posturii zilnic. Incepe prin a-ti ridica periodic privirea de la monitor si a-ti roti usor capul de la stanga la dreapta. Acest exercitiu ajuta la relaxarea muschilor gatului si a umerilor.

De asemenea, este recomandat sa faci pauze regulate pentru a te ridica de la birou si a face cateva exercitii de intindere. Ridica-te in picioare, indoaie-te usor inainte si lasa bratele sa atarne relaxat. Tine aceasta pozitie timp de cateva secunde si apoi revino la pozitia initiala. Repeta acest exercitiu de cateva ori pe parcursul zilei pentru a-ti relaxa muschii spatelui si a-ti imbunatati postura.

In concluzie, o postura corecta la birou este esentiala pentru a-ti mentine sanatatea si a preveni durerile de spate. Prin efectuarea exercitiilor de corectare a posturii prezentate mai sus, poti imbunatati postura ta si intari muschii spatelui. Nu uita sa fii constient de pozitia corpului tau si sa ajustezi scaunul si masa pentru a asigura o postura corecta.

Distribuie Articolul